Södra Community Café är öppet!
Välkomna in på en lunch eller fika.
Öppettider:
Lördag & Söndag 12.00-19:00

Brunch

- en scen för samtal, jazz, poesi och god spis.
Varje helg 11.30-16.00
på scen 13.00

Jaybee "Box Of Memories"  24/9

Box of Memories grundades 2014 av Jaybee Villanueva och är en internationell förening som arbetar ideellt för att hjälpa utsatta barn och ungdomar i Filippinerna. De samarbetar med olika frivilligorganisationer i Filippinerna som hjälper gatubarn, familjer och människor som lever under extrem fattigdom. Genom att arrangera välgörenhetsevent för insamling i Sverige har föreningen fått en möjlighet att hjälpa tusentals människor.

Anna Laurell Nash 18/9

Anna Laurell Nash OS Boxare

Jag har alltid varit stor och stark, ibland lite för stor som när jag som 5 åring ville börja på gymnastik som min bästis gjorde, fast på gymnastiken tyckte de att jag var för stor, det var helt enkelt inte lönt, jag skulle aldrig bli något. Istället började jag dansa balett. Där var jag inte heller någon stjärna och förstås alldeles för stor för det också men jag älskade det, kroppskontrollen, rörelserna, pianot och trikåerna. Jag höll på tills jag var 15 och intresset liksom svängde mot salsa och sangria istället. Jag är uppfostrad med att träna och äta hälsosamt så jag hade en bra grund när jag först gick ner i boxningslokalen. Då var jag 17 och ville bara prova något nytt och häftigt, lite intensiv träning. Från början ville jag aldrig gå in i ringen, jag var matad med klichén att boxning är våldsamt blodigt och farligt- men jag kunde tänka mig att hoppa lite rep och slå lite säck. Boxning kan förstås vara våldsamt, blodigt och farligt men inte särskilt ofta.“

Poesi o Rama 17/9

Välkomna till Modern Art Teatergrupps 2:a internationella Poesifestival som i tillsammans med poeter från när och fjärran, konstnärer och musiker, hyllar mångkulturella Malmö och historiens första poet. Den kvinnligt kodade Enheduanna.

David Shook, USA, Sudeep Sen, India, Layla Al Sayegh, Bahrain, Stephen Watts, UK, Jenny Lewis, UK, Adnan Al Sayegh, Iraq, Mimi Khalvati, UK, Jane Draycott, UK, Golan Haji, Syria

Författarna Johan Blomgren och Therése Granwald 11/9

Ett samtal om rötter, rotlöshet, hem och plats i sina romaner.
Johan Blomgren debuterar i september 2016 med malmöromanen Den lilla världen. Therese Granwald gav 2015 ut romanen Ty riket är ditt. Båda författarna ges ut på Lo Söllgårds förlag.

Ashraf Haddad 3/9

Ashraf Haddad is working for the socio-cultural organisation Spiritus Mundi. The lecture is part of Malmö Stads "Våra Liv" project.

His talk // Components of Radicalization: aspects in psychology and rhetoric // - "is a lecture which presents some of the main common psychological factors to radicalization and aims at providing understanding of what radicalization is outside political and religious context. Our approach is humanistic and sheds a light on the rhetoric used when dealing with radicalization."

The lecture will be held in English.

http://spiritusmundi.se/projekt/vara-liv/
http://malmo.se/Huvudnyheter/2015-12-22-Vara-Liv-ska-forebygga-radikalisering.html

 

Jazzbrunch - sångerskan Johanna Jarl och pianisten Sven Erik Lundeqvist tolkar Cole Porter 28/8
Cole Porter var en Broadway kompositör från USA, som levde 1891-1964, känd för sina kontroversiella texter och fantastiska kompositioner som faktiskt var banbrytande i den tid han levde i.

Petter Larsson, debattör, journalist och författare 21/8
"Hur hänger Deng Xiaoping ihop med Jimmie Åkesson?"

När Kina marknadiserades, och när Sovjet sedan föll, klev 2 miljarder nya arbetare in i den kapitalistiska världsekonomin. Det har satt systemet i rejäl gungning. Denna maktförskjutning från väst till öst ligger i botten av den nationalistiska reaktioner – vi är inte längre världens herrar – som finner sitt främsta uttryck i Europas högerradikala rörelser, men inte främst i ekonomisk form utan i en förskjuten kulturell form, där livsstil står i centrum.

http://www.sydsvenskan.se/2016-06-20/i-en-kallarlokal-forbereds-redan-kampen-for-nasta-slagfalt