CommunityKulturCentrum

Tango & Tortyr 013.jpg

MALMÖ COMMUNITYBIENNAL BILDAR FÖRENING - BLIR COMMUNITYKULTURCENTRUM

Just nu arbetar Södra med att etablera ett centrum för communitykultur. Den 1/9 bildar vi förening tillsammans med en rad andra aktörer, bl.a. ABF, Rörelsernas Museum, Skånes Dansteater, Teater Interakt, Berättarnätverket Ägir, m.f.l. 
 

Communitykultur handlar om kulturen som en rättighet och möjlighet att delta och engagera sig i sin vardag och närmiljö tillsammans med andra. Om att bjuda in fler röster och erfarenheter till att bidra till en skarpare samhällsanalys och till konstnärlig utveckling - för de fria grupperna, för våra kulturinstitutioner och för kulturen i stort. Vi tror att en kultur som bygger på att fler kommer till tals på sikt bidrar till ett starkare band mellan samhälle och kultur, samt till att ge nya perspektiv och influenser till kulturen.

 

Hösten 2019 arrangerades den första versionen av Malmö Communitybiennal - tre intensiva dagar då Malmöbor, scenkonstinstitutioner och fria grupper samlades för att tillsammans undersöka vad communitykultur- och scenkonst kan vara. Biennalen bestod av 25 programpunkter med allt ifrån deltagande workshops, panelsamtal, föreställningar, debatter, m.m. Med besök från Danmark, Norge och Tyskland var det en helg där scenen blev en plats för att mötas, utbyta erfarenheter och tankar, och fortsätta experimentera tillsammans.  

 

Efter denna första lyckade biennal vill nu det breda communitykulturnätverket som arrangerade Malmö Communitybiennal 2019 fortsätta arbetet genom att bilda förening. Vi kommer att mötas fysiskt och digitalt tisdagen den 1/9 -20 kl. 18.00 och bilda den ideella föreningen Communitykulturcentrum - en religiöst och politiskt obunden förening med syfte att arrangera och utveckla communitykultur. Vill du vara med? 

Läs mer om vår vision här.

 

Varmt välkomna på föreningsbildarmöte den 1/9 kl.18.00! 

 

(För mer information om hur du deltar, se rutan till höger)

_edited.jpg

 1/9 kl.18.00

 Community-

 kulturcentrum bildar 

 förening 

 Läs mer här!

Communitybiennalen - presentation.001.jp
 

Riktning och vision

  • Facebook
  • Instagram

Konstnärlig ledare

JONAS JARL

+46(0)760261288

jonas@sodracommunity.se

Copyright ©2020 Södra Communityteatern

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube