STREAMA MAMMORNA: 30/7 KL 19.00Låt oss mötas digitalt! I samarbete med Sommarscen Malmö och Rörelsernas museum tar vi oss ut på internet och gör en streamversion av Mammorna.


Videon släpps på Sommarscens Facebooksida 30 juli klockan 19.00.

Länk till sidan: https://www.facebook.com/events/598108797785175/


Läs mer om högläsningen här >OM UPPLÄSARNA


CHRIS SCHENLAER är verksamhetsledare för Inkonst i Malmö och har jobbat med kultur både i Sverige och utomlands, bland annat som skådespelare och konstnärlig ledare för Dansstationen. Hon var kulturchef i Lund 2010-2016. Våren 2020 kom hennes debutroman ”Jag skapade Eva”.


SUSANNA DZAMIC är en av Sveriges mest anlitade och uppskattade programledare i Sveriges Radio, och som kan diskutera livets svåra frågor med lyssnarna med samma självklarhet som hon i nästa stund kan göra en humoristisk betraktelse av vår samtid och stå som vinnare i det klassiska radioprogrammet "På minuten". Det senaste året har hon bland annat arbetat med Karlavagnen, Kvällspasset och P4 Extra. I sommar är hon även aktuell i Humor- och satir programmet Fredag i P1 och kommer under en sommarvecka att leda sin egen "Talkshow" i samma kanal. Men hon hinner även med att moderera och skriva manus.


NADIA JEBRIL är journalist och programledare, född och uppvuxen i Skåne med palestinska rötter i Jerusalem. Har synts i SVT i bland annat Packat & Klart och matprogrammet Ät. Är verksam på Sveriges Radio i Malmö och hörs till exempel i P4 Malmöhus och även i program som Karlavagnen. En engagerad röst som lika gärna pratar samhällsfrågor som relationer.

MUSTAFA AL-MASHHADANI är skådespelare, född i Bagdad, Irak, men uppvuxen i Malmö. Hans skådespelar-resa började på teaterlinjen på Fridhems folkhögskola 2018/2019, där han bland annat vann 2019 års Poppestipendium. Han har redan hunnit medverka i TV3:s komediserie Lingonligan, “Sagan om Dilan och Moa” och även Alexander Abdallahs hyllade kortfilm “Jag skiner inte utan er mina bröder”. Blev i april tilldelad ett utbildningsstipendium av Anders Sandrews stiftelse för sitt skådespeleri. Har även nyligen tillsammans med Alexander Abdallah skrivit ett kortfilmsmanus som de båda kommer regissera, en film om machokultur och mobbningskultur bland unga män i förorten. Till hösten börjar han andra året på teaterhögskolan i Malmö.


RENA BALEDI är Malmöbo och projektledare på Rörelsernas museum. Som projektledare ansvarar hon för museets strategi för utåtriktad verksamhet och offentligt engagemang, samt samproducerar program tillsammans med civilsamhällets organisationer. Hon är även engagerad i organisationer som arbetar med antirasistiska initiativ i Malmö. Rena är bland annat vice ordförande för Svenskt Queer Initiativ syd (SQI), en HBTQIA+ -organisation för personer med erfarenhet av rasism, samt redaktionsmedlem i den antirasistiska tidskriften MANA.

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla