MALMÖ COMMUNITYBIENNAL ÄR ETT SAMARBETE MELLAN MALMÖ-BOR, SCENKONSTINSTITUTIONER OCH FRIA GRUPPER, DÄR VI SAMLAS UNDER EN BIENNAL FÖR ATT TILLSAMMANS UNDERSÖKA VAD COMMUNITYKULTUR OCH SCENKONST KAN VARA.

Vi ser på communitykultur som en möjlighet att få mer berättelser och fler berättare att vara med i skapandet av det nya narrativ som behövs för att beskriva Skåne och Sverige.

 

Vi vill verka för att den lokala communityn möter den

 

Professionella communityn, inom varje sektor av kulturen.

 

 

Vi vill med bildandet av ett Communitykulturcenter skapa

 

den plattform för utbyte av metoder och kunskaper som

 

saknas i regionen.

 

 

Vi ser på Communitykulturen som en mötesplats för utbyte av

 

kunskaper, en omfördelningzon av erfarenheter och en verkstad

 

för nyskapande.

 

 

 

DÄRFÖR KOMMER VI ATT UNDER 2020 hålla en rad workshops i Skåne, i samarbete med kulturinstinstitutioner, fria grupper och lokala aktörer. Vi kommer att genomföra sex träffar för att  tillsammans med, dels de som redan har kunskapen och expertisen, dels de som som står vid sidan om kulturen och scenkonsten, skapa en plattform för utbyte av erfarenheter.

 

Vi ser på den första Biennalen som hölls i november 2019, som avstampet för ett långtgående utvecklingsarbete för att få fler att vara med och utveckla kultursektorn. Vi vill att kulturen ska vara mindre av uppvisning och mer av medskapande, en mötesplats för fler att ta del av och utvecklas genom. Vi tror att den konst som vågar vara transparent och bjuder in till delaktighet, från första idé till genomförande, kommer att få fler aktiva och engagerade medborgare – och samtidigt ge konsten och kulturen nya perspektiv och influenser.

LÄS MER OM BIENNALEN PÅ...

Facebook

Instagram

Hemsida 

VILL DU VARA MED OCH BYGGA NÄSTA BIENNAL? 

arrow&v
arrow&v

Konstnärlig ledare

JONAS JARL

+46(0)760261288

jonas@sodracommunity.se

Copyright ©2020 Södra Communityteatern

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube